Haşhaşlı Cevizli Çörek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Cevizli Çörekhaşhaşlı tarifler - haşhaşlı hamur işi tarifler - hahaşlı çörek tarifi ![]() Haşhaşlı ve cevizli çörek malzemeleri Hamur için 4 5 su bardağı un1 kesme şeker 1 çorba kaşığı kuru maya 2 su bardağı ılık su İç malzeme 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz 1 su bardağı haşhaş 1 su bardağı eritilmiş ılık tereyağı Üzeri için 2 yumurta sarısı Haşhaşlı ve cevizli çörek hazırlanışı Maya ve şekeri 1 su bardağı suya ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu ilave edin Kalan 1 bardak suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 30 dakika kadar dinlendirin ![]() Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya ayırıp merdane ile hazır yufka büyüklüğünde açın Her birinin üzerine eritilmiş ılık tereyağından gezdirin Üzerlerine 2 çorba kaşığı ceviz ve 1 çorba kaşığı haşhaş serpin Yufkaları üst üste yerleştirip 7-8 santimlik şeritler şeklinde boydan boya kesin Her birini iki ucundan tutup birbirine ters yönde çevirerek burun ![]() Tepsiyi yağlayıp içine hamurları dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar 30-35 dakika pişirin Ilık olarak servis yapın ![]() |
|
|
|