Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
krokanlı, tart

Krokanlı Tart

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krokanlı Tart



Tart hamuru için
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri için
1 paket kakaolu hazır pasta kreması
Süt
Krokanı için
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı fındık

yapılışı
Hamur malzemeleri miikserle 5-7 dakika kadar karıştırılır, bir tart kalıbını yağladıktan sonra malzeme içine konur 160 derecede 40 dakika fırınlanır Tart soğuduktan sonra krema hazırlanıp tartın orta boşluğuna boşaltılır(soğumadan konulursa sıcaklıkla birlikte erir )
Krokan için,
şeker teflon tavada karamelize oluncaya kadar eritilir Kahverengi renk aldığında fındıklar konulur Erimiş olan karışım yağlı kâğıdın üzerine dökülerek soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra krokan küçük parçalara ayrılır kremanın üzerine serpiştirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.