![]() |
Krokanlı Tart
Tart hamuru için
1 su bardağı süt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı şeker 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un Üzeri için 1 paket kakaolu hazır pasta kreması Süt Krokanı için 1 çay bardağı şeker Yarım çay bardağı fındık yapılışı Hamur malzemeleri miikserle 5-7 dakika kadar karıştırılır, bir tart kalıbını yağladıktan sonra malzeme içine konur. 160 derecede 40 dakika fırınlanır. Tart soğuduktan sonra krema hazırlanıp tartın orta boşluğuna boşaltılır(soğumadan konulursa sıcaklıkla birlikte erir. ) Krokan için, şeker teflon tavada karamelize oluncaya kadar eritilir. Kahverengi renk aldığında fındıklar konulur. Erimiş olan karışım yağlı kâğıdın üzerine dökülerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra krokan küçük parçalara ayrılır kremanın üzerine serpiştirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.