Pirinçli Kayısı Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirinçli Kayısı Tatlısımalzemeler Yarım kg kuru kayısı 1'er kahve fincanı pirinç dövülmüş ceviz kuru üzüm 2 kahve fincanı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın tarifi Pirinç ayıklanır, yıkanır Üzerine 1 su bardağı su konur Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir![]() Kayısılar çok iyi yıkanır Üzerine 1 su bardağı su konur Şişena kadar haşlanır![]() Haşlanmış pirinç, ceviz, kuru üzüm, tarçın ve 1 kahve fincanı şeker harmanlanır ![]() Karışım ortadan açılmış kayısılara doldurulur Fırın kabına dizilir![]() Üzerine kayısının haşlandığı su ve kalan şeker konur ![]() Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 15 dakika pişirilir
|
|
|
|