PORTAKALLI TATLI |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
PORTAKALLI TATLIMALZEMELER - 3 adet yumurta - 7 çorba kaşığı toz şeker - 7 çorba kaşığı un - 1 paket vanilya - 1 paket kabartma tozu Şurubu İçin : - 4 adet portakal - 6 çorba kaşığı toz şeker YAPILIŞI Portakalın kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın Portakal suyunu bir tencereye koyun 6 kaşık toz şekeri ve portakal rendesini de ekleyin İki taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakın![]() Bir çelik tencereye yumurtaları ve 7 kaşık şekeri koyun Kısık ateşte hızlı hızlı karıştırarak birkaç dakika pişirip ateşten alın İçine un, vanilya ve kabartma tozunu katın![]() Teflon tepsiyi yağlayın Karışımı içine dökün Fırına koyup pembeleşinceye kadar pişirin ve fırından çıkarın Üzerine soğuttuğunuz şurubu dökün Bir süre beklettikten sonra buzdolabına koyun Soğuyunca servis yapın![]() |
|
|
|