Domates soslu krep |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domates soslu krepDomates soslu krep Domates soslu krep KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ: 5 dk Malzemeler: 3 yumurta 3 kahve fincanı süt 3 kahve fincanı un 1 tutam karbonat 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı margarin Tuz Sos için: 6 domates 2 diş sarımsak 4 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tutam tuz, karabiber Hazırlanışı: * Maydanozu temizleyip kıyın Derin bir kâseye alıp yumurta, süt, un, tuz ve karbonatı ekleyin Mikserle çırpın * Teflon tavayı yağlayıp hazırladığınız krep hamurunu ince bir kat oluşturacak şekilde döküp hızlı ateşte iki taraflı pişirin Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün * Domatesleri soyup küp küp doğrayın Sarımsakları ezin Sıvıyağı tavada kızdırıp domates ve sarımsağı ekleyin ve koyu bir sos kıvamında pişirin Tuz ve iri çekilmiş karabiber serpip ateşten alın![]() * Hazırladığınız krepleri üst üste dizip rulo yapın 1 5 santim kalınlığında dilimleyip servis tabağına alın Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|