![]() |
Zencefilli Sepette Dondurma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zencefilli Sepette Dondurmadondurma tarifleri - dondurma nasıl yapılır - zencefilli dondurma tarifi ![]() Zencefilli sepette dondurma malzemeleri 250 gr vanilyalı dondurma Krokan için 50 gr soyulmuş badem 170 gr toz şeker 2 yemek kaşığı su Sepetler için 25 gr tereyağı 1 yemek kaşığı bal 30 gr toz şeker 1/4 tatlı kaşığı toz zencefil 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 15 gr un Zencefilli sepette dondurma hazırlanışı Fırını 180 dereceye ayarlayın ![]() Tereyağı, bal ve toz şekeri bir tencerede eriyene kadar kısık ateşte pişirin ![]() Toz zencefil, portakal kabukları ve unu ilave edip yumuşayana kadar karıştırın ![]() Yağlı kağıdı hafif yağlayın ve karışımdan 2 tatlı kaşığı alıp, yağlı kağıtlara dökün ![]() 5’er cm’lik daire şeklinde yayın ![]() Üzeri iyice kızarana kadar 12-14 dakika pişirin ![]() Fırından alınca sertleşmeleri için 1 dakika bekletin ![]() Spatula yardımıyla kaldırıp sufle kabı ya da kahve fincanının etrafını kaplayın ![]() Sepet şeklini alması için kenarlarına elinizle kıvrımlar yapın ![]() Soğuyunca sepetleri kalıplardan çıkarın ![]() Su, toz şeker ve bademleri yüksek ateşte şeker eriyip rengi koyulaşıncaya kadar pişirin ![]() Karışımı yağlı kağıt üzerine dökün ve tamamen soğuyana kadar bekleyin ![]() ![]() Zencefil sepetlerinin içine dondurmayı paylaştırıp üzerini krokanlarla süsleyerek servis yapın ![]() Zencefilli sepette dondurma artık hazır, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|