![]() |
Zencefilli Sepette Dondurma
dondurma tarifleri - dondurma nasıl yapılır - zencefilli dondurma tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Zencefilli sepette dondurma malzemeleri 250 gr vanilyalı dondurma Krokan için 50 gr soyulmuş badem 170 gr toz şeker 2 yemek kaşığı su Sepetler için 25 gr tereyağı 1 yemek kaşığı bal 30 gr toz şeker 1/4 tatlı kaşığı toz zencefil 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 15 gr un Zencefilli sepette dondurma hazırlanışı Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı, bal ve toz şekeri bir tencerede eriyene kadar kısık ateşte pişirin. Toz zencefil, portakal kabukları ve unu ilave edip yumuşayana kadar karıştırın. Yağlı kağıdı hafif yağlayın ve karışımdan 2 tatlı kaşığı alıp, yağlı kağıtlara dökün. 5’er cm’lik daire şeklinde yayın. Üzeri iyice kızarana kadar 12-14 dakika pişirin. Fırından alınca sertleşmeleri için 1 dakika bekletin. Spatula yardımıyla kaldırıp sufle kabı ya da kahve fincanının etrafını kaplayın. Sepet şeklini alması için kenarlarına elinizle kıvrımlar yapın. Soğuyunca sepetleri kalıplardan çıkarın. Su, toz şeker ve bademleri yüksek ateşte şeker eriyip rengi koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı yağlı kağıt üzerine dökün ve tamamen soğuyana kadar bekleyin. Mutfak robotundan geçirip parçalayın. Zencefil sepetlerinin içine dondurmayı paylaştırıp üzerini krokanlarla süsleyerek servis yapın. Zencefilli sepette dondurma artık hazır, afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.