ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zencefilli Sepette Dondurma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184295)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:08 PM

Zencefilli Sepette Dondurma
 
dondurma tarifleri - dondurma nasıl yapılır - zencefilli dondurma tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Zencefilli sepette dondurma malzemeleri


250 gr vanilyalı dondurma

Krokan için


50 gr soyulmuş badem


170 gr toz şeker


2 yemek kaşığı su


Sepetler için


25 gr tereyağı


1 yemek kaşığı bal


30 gr toz şeker


1/4 tatlı kaşığı toz zencefil


1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu


15 gr un


Zencefilli sepette dondurma hazırlanışı


Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Tereyağı, bal ve toz şekeri bir tencerede eriyene kadar kısık ateşte pişirin.

Toz zencefil, portakal kabukları ve unu

ilave edip yumuşayana kadar karıştırın.

Yağlı kağıdı hafif yağlayın ve karışımdan

2 tatlı kaşığı alıp, yağlı kağıtlara dökün.

5’er cm’lik daire şeklinde yayın.

Üzeri iyice kızarana kadar 12-14 dakika pişirin.

Fırından alınca sertleşmeleri için 1 dakika bekletin.

Spatula yardımıyla kaldırıp sufle kabı ya da

kahve fincanının etrafını kaplayın.

Sepet şeklini alması için kenarlarına elinizle kıvrımlar yapın.

Soğuyunca sepetleri kalıplardan çıkarın.

Su, toz şeker ve bademleri yüksek ateşte

şeker eriyip rengi koyulaşıncaya kadar pişirin.

Karışımı yağlı kağıt üzerine dökün ve tamamen soğuyana kadar bekleyin. Mutfak robotundan geçirip parçalayın.

Zencefil sepetlerinin içine dondurmayı paylaştırıp üzerini krokanlarla süsleyerek servis yapın.

Zencefilli sepette dondurma artık hazır, afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.