Diyarbakır Usulü Revani |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Diyarbakır Usulü RevaniDiyarbakır Usulü Revani Tarifi - Diyarbakır Usulü Revani Yapılışı - Diyarbakır Usulü Revani Nasıl Yapılır - Diyarbakır Usulü Revani Malzemeleri Malzemeler (8 kişilik) 6 kahve fincanı Toz Şeker 4 kahve fincanı Yoğurt 7 kahve fincanı Un 4 adet Yumurta 1 kahve fincanı İrmik 1 kahve fincanı Sıvı Yağ 1 Kabartma Tozu (ya da karbonat) 20 kadar ağartılmış badem 1 fiske tuz ŞURUBU İÇİN 5 su bardağı Toz Şeker 5 su bardağı Su 2-3 damla Limon Suyu Yapılışı: Önce şekerle suyu kaynatıp kestirme kıvamına gelince 2-3 damla limonsuyu damlatarak ateşten alıp soğumaya bırakın ![]() Diğer tarafta yumurtaları şeker ve yoğurt ile çırpıp, geri kalan malzemeyi ekleyin Kek kıvamında bir hamur elde edin![]() Yağlanmış tepsiye dökerek 180-200º Cda önceden ısıtılmış fırında kızartın Fırından çıkarınca revani fazla soğumadan şerbetini döküp, çekmesini bekleyin Biraz soğuyunca dilimleyerek servis yapın Üzerine hindistancevizi serpebilirsiniz![]() Not: Bu gibi tatlılarda pişen madde sıcak, şurup soğuk olmalıdır Eğer pişen madde soğuk ise, o zaman şurubu sıcak dökülmelidir
|
|
|
|