![]() |
Cevizli Simit |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Simitsimit nasıl yapılır - evde simit yapılışı - simit tarifi - cevizli simit tarifi ![]() Cevizli simit malzemeleri 450 gr un 200 gr çavdar unu 300 gr poolish 5 gr tuz 15 gr yaş maya 15 ml ayçiçeği yağı 200 ml su 50 ml süt 20 gr toz şeker 100 gr ceviz içi 200 ml pekmez Cevizli simit hazırlanışı Maya, süt ve suyu karıştırın ve 10 dakika köpükleşmesini bekleyin ![]() Un, poolish, tuz, şeker, ceviz içleri ve ayçiçeği yağını karıştırın ![]() Mayalı karışımı yavaşça hamura ilave edip karıştırıp 15 dakika yoğurun ![]() Hamuru ılık bir yerde üzerine nemli bir bez örterek 10 dakika dinlendirin ![]() Unlu bir zemine alıp 1 dakika yoğurun ve tekrar üzerini örterek ılık bir yerde 45 dakika dinlendirin ![]() Kabaran hamuru unladığınız mutfak tezgahına alıp 2 dakika kadar yoğurun ve rulo yapın ![]() Ruloyu 9 eşit parçaya bölün ![]() Böldüğünüz parçaları uzun ince rulo biçiminde yoğurun ve simit biçimi verin ![]() Simitleri pekmeze batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ![]() Bir saat üzerleri kapalı şekilde dinlenmeye bırakın ![]() Fırını 220 dereceye ayarlayın ![]() İlk 5 dakika daha önce tarif ettiğim yöntemlerden birini kullanarak fırına buhar sağlayın ![]() Simitleri 15-20 dakika pişirip ızgara teli üzerine alın ![]() 20 dakika dinlendirip servis yapın ![]() Poolish 350 gr un 535 ml su 1 ![]() Un, su ve mayayı derin bir kapta iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|