ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Cevizli Simit (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179263)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:41 PM

Cevizli Simit
 
simit nasıl yapılır - evde simit yapılışı - simit tarifi - cevizli simit tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Cevizli simit malzemeleri


450 gr un


200 gr çavdar unu


300 gr poolish


5 gr tuz


15 gr yaş maya


15 ml ayçiçeği yağı


200 ml su


50 ml süt


20 gr toz şeker


100 gr ceviz içi


200 ml pekmez

Cevizli simit hazırlanışı


Maya, süt ve suyu karıştırın ve 10 dakika köpükleşmesini bekleyin.


Un, poolish, tuz, şeker, ceviz içleri ve ayçiçeği yağını karıştırın.

Mayalı karışımı yavaşça hamura ilave edip karıştırıp 15 dakika yoğurun.


Hamuru ılık bir yerde üzerine nemli bir bez örterek 10 dakika dinlendirin.

Unlu bir zemine alıp 1 dakika yoğurun ve tekrar üzerini örterek ılık bir yerde 45 dakika dinlendirin.


Kabaran hamuru unladığınız mutfak tezgahına

alıp 2 dakika kadar yoğurun ve rulo yapın.

Ruloyu 9 eşit parçaya bölün.

Böldüğünüz parçaları uzun ince rulo

biçiminde yoğurun ve simit biçimi verin.

Simitleri pekmeze batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.

Bir saat üzerleri kapalı şekilde dinlenmeye bırakın.


Fırını 220 dereceye ayarlayın.

İlk 5 dakika daha önce tarif ettiğim

yöntemlerden birini kullanarak fırına buhar sağlayın.

Simitleri 15-20 dakika pişirip ızgara teli üzerine alın.

20 dakika dinlendirip servis yapın.

Poolish

350 gr un

535 ml su

1.35 gr kuru maya


Un, su ve mayayı derin bir kapta iyice karıştırın. Üzerini streç folyo ile kapatıp oda sıcaklığında 4 saat bekletin. Karışımın köpüklü ve adeta kaynarmış gibi hava kabarcıkları oluşturduğunu göreceksiniz. Bu karışım buzdolabında 3 gün kullanılmaya hazır olarak bekletilebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.