Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armut, bademli, tatlısı

Bademli Armut Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Armut Tatlısı



Malzeme


5 adet armut

1 çay bardağı badem içi (File)

1 su bardağı şeker

50 gr Bizim Margarin

1 adet yumurtanın sarısı

1 su bardağı İçim Süt

¼ çay kaşığı vanilya

1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Nişasta


Hazırlanışı


• Armutları yıkayıp dibi düz bir kabın içine dizin

• Üzerine toz seker ile 1,5 bardak su ilave edip, ağır ateşte pişirin

• Ateşten aldıktan sonra soğutun

Kremanın Hazırlanışı :

• Sütü kaynatın

• Bir kap içine yumurta sarısını, nişastayı, vanilyayı ve 1/2 su bardağı suyu koyup, karıştırın

• Karışımı süzüp kaynayan sütün üzerine ekleyin ve iyice karıştırın

• Bir kaynatımdan sonra ateşten alın

• Pişirdiğiniz armudun şerbetinden 1 çay bardağı alıp, yaptığınız kremaya yedirin

• Yağı da ilave ettikten sonra servis tabağına koyup biraz yayın

• Armutları bademe bulayarak kremanın üzerine yerleştirin

• Kalan bademleri üzerine serpiştirerek servis yapın


Not : İstenildiğinde armut sadece krema ile servis yapılabilir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.