![]() |
Bademli Armut Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Armut TatlısıMalzeme 5 adet armut 1 çay bardağı badem içi (File) 1 su bardağı şeker 50 gr ![]() 1 adet yumurtanın sarısı 1 su bardağı İçim Süt ¼ çay kaşığı vanilya 1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Nişasta Hazırlanışı • Armutları yıkayıp dibi düz bir kabın içine dizin ![]() • Üzerine toz seker ile 1,5 bardak su ilave edip, ağır ateşte pişirin ![]() • Ateşten aldıktan sonra soğutun ![]() Kremanın Hazırlanışı : • Sütü kaynatın ![]() • Bir kap içine yumurta sarısını, nişastayı, vanilyayı ve 1/2 su bardağı suyu koyup, karıştırın ![]() • Karışımı süzüp kaynayan sütün üzerine ekleyin ve iyice karıştırın ![]() • Bir kaynatımdan sonra ateşten alın ![]() • Pişirdiğiniz armudun şerbetinden 1 çay bardağı alıp, yaptığınız kremaya yedirin ![]() • Yağı da ilave ettikten sonra servis tabağına koyup biraz yayın ![]() • Armutları bademe bulayarak kremanın üzerine yerleştirin ![]() • Kalan bademleri üzerine serpiştirerek servis yapın ![]() Not : İstenildiğinde armut sadece krema ile servis yapılabilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|