![]() |
Bademli Armut Tatlısı
Malzeme
5 adet armut 1 çay bardağı badem içi (File) 1 su bardağı şeker 50 gr. Bizim Margarin 1 adet yumurtanın sarısı 1 su bardağı İçim Süt ¼ çay kaşığı vanilya 1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Nişasta Hazırlanışı • Armutları yıkayıp dibi düz bir kabın içine dizin. • Üzerine toz seker ile 1,5 bardak su ilave edip, ağır ateşte pişirin. • Ateşten aldıktan sonra soğutun. Kremanın Hazırlanışı : • Sütü kaynatın. • Bir kap içine yumurta sarısını, nişastayı, vanilyayı ve 1/2 su bardağı suyu koyup, karıştırın. • Karışımı süzüp kaynayan sütün üzerine ekleyin ve iyice karıştırın. • Bir kaynatımdan sonra ateşten alın. • Pişirdiğiniz armudun şerbetinden 1 çay bardağı alıp, yaptığınız kremaya yedirin. • Yağı da ilave ettikten sonra servis tabağına koyup biraz yayın. • Armutları bademe bulayarak kremanın üzerine yerleştirin. • Kalan bademleri üzerine serpiştirerek servis yapın. Not : İstenildiğinde armut sadece krema ile servis yapılabilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.