ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Bademli Armut Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184057)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:48 PM

Bademli Armut Tatlısı
 
Malzeme


5 adet armut

1 çay bardağı badem içi (File)

1 su bardağı şeker

50 gr. Bizim Margarin

1 adet yumurtanın sarısı

1 su bardağı İçim Süt

¼ çay kaşığı vanilya

1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Nişasta


Hazırlanışı


• Armutları yıkayıp dibi düz bir kabın içine dizin.

• Üzerine toz seker ile 1,5 bardak su ilave edip, ağır ateşte pişirin.

• Ateşten aldıktan sonra soğutun.

Kremanın Hazırlanışı :

• Sütü kaynatın.

• Bir kap içine yumurta sarısını, nişastayı, vanilyayı ve 1/2 su bardağı suyu koyup, karıştırın.

• Karışımı süzüp kaynayan sütün üzerine ekleyin ve iyice karıştırın.

• Bir kaynatımdan sonra ateşten alın.

• Pişirdiğiniz armudun şerbetinden 1 çay bardağı alıp, yaptığınız kremaya yedirin.

• Yağı da ilave ettikten sonra servis tabağına koyup biraz yayın.

• Armutları bademe bulayarak kremanın üzerine yerleştirin.

• Kalan bademleri üzerine serpiştirerek servis yapın.


Not : İstenildiğinde armut sadece krema ile servis yapılabilir.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.