Cay Bisküvisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cay BisküvisiMalzemeler: 3 yemek kasigi pudra sekeri 1 paket margarin 1 adet yumurta 2 corba kasigi süt 1 paket kabartma tozu Aldigi kadar un 1 cay bardagi findik kiriklari Yapilisi: 1 Süt,yag,pudra sekeri ve yumurtanin sarisi karistirilir Kabartma tozu una katilir Birlikte karisimin üzerine dökülür Kulak memesi yumusakligindan biraz sert olacak sekilde(merdaneyle acilabilecek kivamda) hamur yapilir 15 dakika dinlendirilir![]() 2 Dinlenmis hamur merdane ile acilir Kalipla veya cay bardagi agziyla kesilerek önce yumurta akina,sonra dövülmüs findiga batirilir Yaglanmis tepsiye dizilir Orta hararetli firinda pembelesinceye kadar pisirilir
|
|
|
|