kurun 4-6 kişilik.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
kurun 4-6 kişilik..Kurun 4-6 kişilik Hamur malzemesi: * 10 gr toz maya Yarım çay bardağı su * 1 su bardağı un * 2 kahve fincanı margarin * 1 5 yemek kaşığı toz şeker* 4 yumurta sarısı, * 1 yumurta İç malzemesi: * 50 gr portakal kabuğu şekerlemesi * 50 gr incir şekerlemesi * 6 5 yemek kaşığı pudra şekeri* Yarım su bardağı toz fındık Yapılışı: Kurun 1 - Bir kapta maya ve suyu karıştırıp 3 yemek kaşığı un ekleyin Kabarınca 3 yumurta sarısı ve 1 bütün yumurtayı ekleyip karıştırın Margarin, kalan un ve şekeri ilave edip yoğurun Dolapta 1 saat dinlendirin Portakal kabuğu ve incir şekerlemesi,pudra şekeri ve ince çekilmiş fındığı ayrı bir kapta karıştırın![]() 2 - Hamuru dikdörtgen şekilde ve yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açın Beşe katlayıp 1 saat daha dolapta dinlendirin Daha sonra kare şeklinde açıp üzerine hazırladığınız iç malzemesini yayın ve rulo şeklinde sarın![]() 3 - Ruloyu iki eşit parçaya bölüp örün ve kek kalıbının içine yerleştirin Kalıbı sıcak bir yerde 30 dakika bekletin Üzerine 1 yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin Soğuduktan sonra üzerini şekerlemelerle süsleyebilirsiniz
|
|
|
|