![]() |
kurun 4-6 kişilik..
Kurun 4-6 kişilik
Hamur malzemesi: * 10 gr toz maya Yarım çay bardağı su * 1 su bardağı un * 2 kahve fincanı margarin * 1.5 yemek kaşığı toz şeker * 4 yumurta sarısı, * 1 yumurta İç malzemesi: * 50 gr portakal kabuğu şekerlemesi * 50 gr incir şekerlemesi * 6.5 yemek kaşığı pudra şekeri * Yarım su bardağı toz fındık Yapılışı: Kurun 1 - Bir kapta maya ve suyu karıştırıp 3 yemek kaşığı un ekleyin.Kabarınca 3 yumurta sarısı ve 1 bütün yumurtayı ekleyip karıştırın. Margarin, kalan un ve şekeri ilave edip yoğurun.Dolapta 1 saat dinlendirin.Portakal kabuğu ve incir şekerlemesi,pudra şekeri ve ince çekilmiş fındığı ayrı bir kapta karıştırın. 2 - Hamuru dikdörtgen şekilde ve yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açın.Beşe katlayıp 1 saat daha dolapta dinlendirin.Daha sonra kare şeklinde açıp üzerine hazırladığınız iç malzemesini yayın ve rulo şeklinde sarın. 3 - Ruloyu iki eşit parçaya bölüp örün ve kek kalıbının içine yerleştirin.Kalıbı sıcak bir yerde 30 dakika bekletin.Üzerine 1 yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.Soğuduktan sonra üzerini şekerlemelerle süsleyebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.