Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pavlova

Pavlova

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pavlova



Malzemeler

Tabanı için


4 adet yumurta beyazı

1 su bardağı toz şeker

1 paket krema sertleştirici

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı sirke

1,5 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)

1/8 çay kaşığı tuz


Kreması için


4 yemek kaşığı toz şeker

200 ml krema (1 kutu)

1 paket krema sertleştirici


Üstü için


İstediğiniz meyveler

Hazırlanışı


Yumurtta akları, şeker ve tuz ile kar oluşturana kadar çırpılır

Yumurta karı oluşunca diğer malzemeler eklenerek çırpılmaya devam edilir

Oluşan sert hamuru 26 cm'lik bir kelepçeli kalıbın tabanının üzerine koyun Hamur dağılmayacak kadar sert olduğu için kalıbın çemberine ihtiyaç duyulmuyor O yüzden kullanmıyoruz

Önceden 150 dereceye ısıtılmış fırında rengi kreme dönene kadar pişiriyoruz

Fırından çıkartmadan kapağı açık şekilde soğutuyoruz

Tabanımız soğuduğunda krema malzemelerinin tamamı çırpılır

Hazırlanan krema tabanın üzerine boşaltılıp, meyve dilimleri ile süslenir

Dolapta 2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.