![]() |
Pavlova |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() PavlovaMalzemeler Tabanı için 4 adet yumurta beyazı 1 su bardağı toz şeker 1 paket krema sertleştirici 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı sirke 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme) 1/8 çay kaşığı tuz Kreması için 4 yemek kaşığı toz şeker 200 ml krema (1 kutu) 1 paket krema sertleştirici Üstü için İstediğiniz meyveler Hazırlanışı Yumurtta akları, şeker ve tuz ile kar oluşturana kadar çırpılır ![]() Yumurta karı oluşunca diğer malzemeler eklenerek çırpılmaya devam edilir ![]() Oluşan sert hamuru 26 cm'lik bir kelepçeli kalıbın tabanının üzerine koyun ![]() ![]() ![]() Önceden 150 dereceye ısıtılmış fırında rengi kreme dönene kadar pişiriyoruz ![]() Fırından çıkartmadan kapağı açık şekilde soğutuyoruz ![]() Tabanımız soğuduğunda krema malzemelerinin tamamı çırpılır ![]() Hazırlanan krema tabanın üzerine boşaltılıp, meyve dilimleri ile süslenir ![]() Dolapta 2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|