![]() |
Pavlova
Malzemeler
Tabanı için 4 adet yumurta beyazı 1 su bardağı toz şeker 1 paket krema sertleştirici 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı sirke 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme) 1/8 çay kaşığı tuz Kreması için 4 yemek kaşığı toz şeker 200 ml krema (1 kutu) 1 paket krema sertleştirici Üstü için İstediğiniz meyveler Hazırlanışı Yumurtta akları, şeker ve tuz ile kar oluşturana kadar çırpılır. Yumurta karı oluşunca diğer malzemeler eklenerek çırpılmaya devam edilir. Oluşan sert hamuru 26 cm'lik bir kelepçeli kalıbın tabanının üzerine koyun. Hamur dağılmayacak kadar sert olduğu için kalıbın çemberine ihtiyaç duyulmuyor. O yüzden kullanmıyoruz. Önceden 150 dereceye ısıtılmış fırında rengi kreme dönene kadar pişiriyoruz. Fırından çıkartmadan kapağı açık şekilde soğutuyoruz. Tabanımız soğuduğunda krema malzemelerinin tamamı çırpılır. Hazırlanan krema tabanın üzerine boşaltılıp, meyve dilimleri ile süslenir. Dolapta 2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.