Hamsili Yufka Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsili Yufka BöreğiHamsili Yufka Böreği - Hamsili Yufka Böreği Tarifi Malzemeler : 4 yufka 1 kg hamsi1 demet taze soğan 1 tutam dereotu 1 tutam taze nane 1 tutam maydanoz Zeytinyağı Sosu için: 1 yumurta 1 su b süt1 çay b sıvıyağÜzeri için: Susam Hazırlanışı : İç harcı için ayıklanmış ve temizlenmiş hamsileri satırla ince doğrayın Hamsileri karıştırma kabına alarak üzerine doğranmış yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu ekleyerek üzerine tuz, karabiber ekledikten sonra iyice karıştırın![]() Sosu için; süt, sıvıyağ ve yumurtayı çırpın ![]() Yufkaları tezgaha sererek üzerine sosu serpin Daha sonra üzerine iç harçtan koyup kenarlarını katladıktan sonra rulo yapın![]() Yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerini de sos ile kaplayın Susam serptikten sonra 180 derecede pişirin
|
|
|
|