Pırasalı Tart |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı TartMalzemeler: 5 Kahve fincanı Sade Kekun 1 Kahve fincanı Yumuşamış Tereyağı 4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Çorba Kaşığı Sirke 4 Çorba Kaşığı Su Tuz İç Malzemesi: 4 Pırasa 1 Kutu Krema(200 gr) 1/2 Çay Bardağı Süt 2 Yumurta 100 gr Beyaz Peynir Tuz , Karabiber HAZIRLANIŞI : Kekun,oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin,sıvıyağ,sirke,su ve tuzu karıştırıp yumuşak bir tart hamuru yoğurun 20-25 dk buzdolabında bekletin Yağlanmış kalıba yerleştirip birkaç yerinden çatalla delin![]() Pırasaları temizleyip yıkayın Ufak ufak doğrayıp hafifçe haşlayın ve süzün Krema,tuz,biberle karıştırıp hamurun üzerine yayın Önceden ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirin Dilimleyip sıcak servis yapın
|
|
|
|