Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ahududulu, kreması, limon

Ahududulu Limon Kreması

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahududulu Limon Kreması



Ahududulu Limon Kreması Nasıl Yapılır - Limon Kreması - Pasta Kreması - Krema Tarifi - Ahududu Kreması


6 kişilik gerekli malzeme;


250 gr ahududu

Yarım çay bardağı tozşeker

25 su bardağı krema

2 çorba kaşığı pudraşeker

1 çay kaşığı tarçın


Limonlu krema İçin;


1 yumurta

2 yumurta sarısı

Yarım su bardağı tozşeker

1 kahve fincanı

limon suyu

1 su bardağı krema

Yarım su bardağı süt

1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Süslemek için:


Şerit kesilmiş limon kabuğu


Tarifi:


1 Ahududunun birkaç tanesini süsleme için ayırıp kalanı bir kaseye alın Tozşekeri ilave edip en az 30 dakika bekletin ve süzün

2 Limonlu krema için 1 yumurta ve 2 yumurta sarısını tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın Limon suyunu azar azar yedirerek ekleyin Süt ve süt kremasını ilave edip çırpın Kısık ateşte benmari usulü karıştırarak pişirin Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin

3 Hazırladığınız limonlu kremayı buzlu su dolu bir başka tencereye alıp arada bir karıştırarak ılınmaya bırakın

4 İki buçuk bardak kremayı bir kaseye alıp pudraşeker ve tarçını ilave edin Koyulaşıncaya kadar çırpın

5 Hazırladığınız limonlu kremanın yarısını 6 servis kasesine paylaştırıp ahududuların yarısını sosuyla birlikte ilave edin Sırasıyla süt kremalı karışımın yarısını, ahududu, limonlu kremayı ilave edin Süsleme için ayırdığınız ahududu ve limon kabuğu ile süsleyin Buzlukta en az 1 saat bekletip servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Ahududulu Limon Kreması

Eski 06-27-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahududulu Limon Kreması



AHUDUDU KREMASI


6 kişilik Gerekli malzeme:


Yarım kg dondurulmuş ahududu

5-6 çorba kaşığı lor peyniri

1 su bardağı pudra şekeri

1 kutu krema

6 çorba kaşığı toz jöle

2 çorba kaşığı limon suyu

Süslemek için;


çilek,

nane yaprakları


Tarifi


Dondurulmuş ahududulardan 6 tane ayırıp kalanı robottan geçirerek püre haline getirin 5-6 kaşık ahududu püresini limon suyu ile karıştırıp ısıtın İçine toz jöleyi ekleyip karıştırın


Kalan ahududu püresi, lor peyniri, pudra şekeri ve kremayı ekleyip iyice karıştırın Malzemeyi kalıba döküp dolapta 3-4 saat bekletin

Servis yapmadan önce kalıbı ılık suya batırıp servis tabağına ters çevirin Nane yaprakları, ahududu ve çilekle süsleyip dilimleyerek servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.