![]() |
Ahududulu Limon Kreması
Ahududulu Limon Kreması Nasıl Yapılır - Limon Kreması - Pasta Kreması - Krema Tarifi - Ahududu Kreması
6 kişilik gerekli malzeme; 250 gr ahududu Yarım çay bardağı tozşeker 2.5 su bardağı krema 2 çorba kaşığı pudraşeker 1 çay kaşığı tarçın Limonlu krema İçin; 1 yumurta 2 yumurta sarısı Yarım su bardağı tozşeker 1 kahve fincanı limon suyu 1 su bardağı krema Yarım su bardağı süt 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Süslemek için: Şerit kesilmiş limon kabuğu Tarifi: 1. Ahududunun birkaç tanesini süsleme için ayırıp kalanı bir kaseye alın. Tozşekeri ilave edip en az 30 dakika bekletin ve süzün. 2. Limonlu krema için 1 yumurta ve 2 yumurta sarısını tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Limon suyunu azar azar yedirerek ekleyin. Süt ve süt kremasını ilave edip çırpın. Kısık ateşte benmari usulü karıştırarak pişirin. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin. 3. Hazırladığınız limonlu kremayı buzlu su dolu bir başka tencereye alıp arada bir karıştırarak ılınmaya bırakın. 4. İki buçuk bardak kremayı bir kaseye alıp pudraşeker ve tarçını ilave edin. Koyulaşıncaya kadar çırpın. 5. Hazırladığınız limonlu kremanın yarısını 6 servis kasesine paylaştırıp ahududuların yarısını sosuyla birlikte ilave edin. Sırasıyla süt kremalı karışımın yarısını, ahududu, limonlu kremayı ilave edin. Süsleme için ayırdığınız ahududu ve limon kabuğu ile süsleyin. Buzlukta en az 1 saat bekletip servis yapın. alıntı |
Ahududulu Limon Kreması
AHUDUDU KREMASI
6 kişilik Gerekli malzeme: Yarım kg dondurulmuş ahududu 5-6 çorba kaşığı lor peyniri 1 su bardağı pudra şekeri 1 kutu krema 6 çorba kaşığı toz jöle 2 çorba kaşığı limon suyu Süslemek için; çilek, nane yaprakları Tarifi Dondurulmuş ahududulardan 6 tane ayırıp kalanı robottan geçirerek püre haline getirin. 5-6 kaşık ahududu püresini limon suyu ile karıştırıp ısıtın. İçine toz jöleyi ekleyip karıştırın. Kalan ahududu püresi, lor peyniri, pudra şekeri ve kremayı ekleyip iyice karıştırın. Malzemeyi kalıba döküp dolapta 3-4 saat bekletin. Servis yapmadan önce kalıbı ılık suya batırıp servis tabağına ters çevirin. Nane yaprakları, ahududu ve çilekle süsleyip dilimleyerek servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.