![]() |
Limon Kremalı Vişneli Volovan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limon Kremalı Vişneli VolovanLimon Kremalı Vişneli Volovan Tarifi - Limon Kremalı Vişneli Volovan Yapılışı ![]() Malzemeler: 16 milföy hamuru 1 su bardağı çekirdeksiz vişne Pudra şeker Kreması için: 500 ml süt 1 yumurta sarısı 1 çay bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Hazırlanışı: Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın ![]() ![]() Hamurların diğer yarısını daha küçük bir bardak ya da kalıpla keserek halka şekline getirin ve tepsideki hamurların üzerine yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Kreması için süt, yumurta sarısı, şeker, un, nişasta ve vanilyayı tencereye alıp iyice karıştırın ve orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() Volovanların içlerine 2-3’er tane vişne yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|