Dolma Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dolma TatlısıMALZEMELER: 20 Adet küçük boy elma 2 Su bardağı toz şeker 15 Su bardağı su İÇ MALZEMELER: 15 Su bardağı iri çekilmiş ceviz içi 1 Tatlı kaşığı tarçın Yarım çay bardağı pudra şekeri ÜZERİ İÇİN: 1 Paket krem şanti 1 Su bardağı soğuk süt HAZIRLANIŞI: Öncelikle elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın Ardından geniş bir tencereye (Karnıyarık tenceresi uygun olabilir) elmaları yerleştirip üzerine toz şeker ve suyu ilave ederek kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin (Elmalar çabuk piştiği için dağılmamasına dikkat etmek gerekirElmaları pişirdikten sonra suyun içerisinde bırakmadan geniş bir tepsiye alın Hafif ılındıktan sonra iç malzemeyi bir tatlı kaşığı yardımıyla elmaların içine doldurunElmaları servis tabağına alıp buzdolabında 1 saat dinlendirin Servise yakın üzerini krem şanti ve çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın![]() ![]() AFİYET OLSUN |
|
|
|