Patates Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates TatlısıPatates Tatlısı - Patates Tatlısı Tarifi - Oktay Ustanın Patates Tatlısı Malzemeler : 2 Su B Süt4 Çorba K İrmik2 Çorba K Söke Un2 Çorba K Tereyağı1 Haşlanmış Patates 2 Yumurta 1 Paket Kabartma Tozu Şerbeti İçin: 3,5 Su B Su3 Su B Toz Şeker1 Dilim Limon Hazırlanışı Şerbet malzemelerini ocakta kaynatın Altını kapatıp soğumaya bırakın Haşlanmış patatesi rendenin en ince tarafından rendeleyin Tencereye sütü alın Kaynamaya başlayınca tereyağını ilave edin![]() Tereyağını eriyince unu, kabartma tozunu ve irmiği dökün Tencereyi ocaktan alın ve patatesi de ekleyin Yumurtaları kırın, iyice özleşene kadar karıştırın Karışımı şanti torbasına doldurun Yağlanmış tepsiye küçük küçük bezeler sıkın Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin Fırından çıktıktan sonra sıcak tatlıya soğumuş şerbeti dökün ve çekince servis edin
|
|
|
|