![]() |
Çilekli Ekmek Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilekli Ekmek TatlısıÇilekli Ekmek Tatlısı Tarifi - Çilekli Ekmek Tatlısı Nasıl Yapılır - Çilekli Ekmek Tatlısı Malzemeleri Çilekli Ekmek Tatlısı 10 dilim ekmek 1 su bardağı tereyağı 1 kg ![]() 1 ![]() 5 su bardağı şeker Ekmekleri ızgarada az bir şey sarartıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartınız ![]() Kızaran ekmekleri süzgeçle yağdan çıkarıp, fazla yağını süzdürünüz ![]() Ekmekleri bir tepsiye diziniz ![]() Çilekleri ayıklayıp, su ile bir taşım kaynatıp, şekerini ilave ediniz ![]() Karıştırarak çok hafif ateşde on dakika kaynatınız ![]() Suyundan bir parça ayırarak geri kalanını ekmeklerin üzerine dökünüz ![]() Ekmeklerin üstüne, bir kat daha ekmek koyunuz ![]() Kalan çilek suyunu bu yeni ekmeklerin üzerine dökünüz ![]() Tepside çok hafif ateşte beş dakika kadar kaynatıp, ateşden indiriniz ![]() ![]() Not: Kış aylarında aynı tatlı çilek reçeliyle yapılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|