Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fiyonk, tatlısı

Fiyonk Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fiyonk Tatlısı



Fiyonk Tatlısı Tarifi - Fiyonk Tatlısı Yapılışı - Fiyonk Tatlısı Malzemeleri

Malzemeler :

1 Su B Yoğurt

2 Çorba K İrmik

1 Yumurta

1 Paket Kabartma Tozu

1 Çorba K Yumuşak Margarin

Alabildiği Kadar Söke Un

Şerbeti İçin:

3,5 Su B Toz Şeker

2,5 Su B Su

1 Dilim Limon

Kızartmak İçin:

Sıvıyağ

Üzeri İçin:

Fıstık

Hazırlanışı


* Suyu, şekeri ve bir dilim limonu tencereye alın ve kaynatın Hamuru hazırlayana kadar soğumaya bırakın

* Karıştırma kabına yoğurdu, yumurtayı ve yumuşak margarini alın İyice çırpın

* İçine irmiği, kabartma tozunu ve 6 yemek kaşığı kadar unu ilave edin

* İyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin Oklavayla iyice açın İnce bir hamur elde edince bıçakla 10ar cmlik şeritler kesin

* Şeritlerden de 4-5 cmlik parçalar kesin ve elinizle pileler yapın Fiyonk yapar gibi hamurun iki ucundan sıkın

* Kızgın yağda kızatın Kızarmış tatlıları havlu kağıda alıp yağını çektirin Soğumuş şerbete alın

* Şerbetten çıkarıp servis tabağına alın Üzerine fıstık serpin Ceviz ya da fındık da olabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.