![]() |
Fiyonk Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fiyonk TatlısıFiyonk Tatlısı Tarifi - Fiyonk Tatlısı Yapılışı - Fiyonk Tatlısı Malzemeleri Malzemeler : 1 Su B ![]() 2 Çorba K ![]() 1 Yumurta 1 Paket Kabartma Tozu 1 Çorba K ![]() Alabildiği Kadar Söke Un Şerbeti İçin: 3,5 Su B ![]() 2,5 Su B ![]() 1 Dilim Limon Kızartmak İçin: Sıvıyağ Üzeri İçin: Fıstık Hazırlanışı * Suyu, şekeri ve bir dilim limonu tencereye alın ve kaynatın ![]() ![]() * Karıştırma kabına yoğurdu, yumurtayı ve yumuşak margarini alın ![]() ![]() * İçine irmiği, kabartma tozunu ve 6 yemek kaşığı kadar unu ilave edin ![]() * İyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin ![]() ![]() ![]() * Şeritlerden de 4-5 cm ![]() ![]() ![]() * Kızgın yağda kızatın ![]() ![]() ![]() * Şerbetten çıkarıp servis tabağına alın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|