ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Fiyonk Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183142)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:20 AM

Fiyonk Tatlısı
 
Fiyonk Tatlısı Tarifi - Fiyonk Tatlısı Yapılışı - Fiyonk Tatlısı Malzemeleri

Malzemeler :

1 Su B. Yoğurt

2 Çorba K. İrmik

1 Yumurta

1 Paket Kabartma Tozu

1 Çorba K. Yumuşak Margarin

Alabildiği Kadar Söke Un

Şerbeti İçin:

3,5 Su B. Toz Şeker

2,5 Su B. Su

1 Dilim Limon

Kızartmak İçin:

Sıvıyağ

Üzeri İçin:

Fıstık

Hazırlanışı


* Suyu, şekeri ve bir dilim limonu tencereye alın ve kaynatın. Hamuru hazırlayana kadar soğumaya bırakın.

* Karıştırma kabına yoğurdu, yumurtayı ve yumuşak margarini alın. İyice çırpın.

* İçine irmiği, kabartma tozunu ve 6 yemek kaşığı kadar unu ilave edin.

* İyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Oklavayla iyice açın. İnce bir hamur elde edince bıçakla 10ar cmlik şeritler kesin.

* Şeritlerden de 4-5 cm.lik parçalar kesin ve elinizle pileler yapın. Fiyonk yapar gibi hamurun iki ucundan sıkın.

* Kızgın yağda kızatın. Kızarmış tatlıları havlu kağıda alıp yağını çektirin. Soğumuş şerbete alın.

* Şerbetten çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine fıstık serpin. Ceviz ya da fındık da olabilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.