![]() |
Fiyonk Tatlısı
Fiyonk Tatlısı Tarifi - Fiyonk Tatlısı Yapılışı - Fiyonk Tatlısı Malzemeleri
Malzemeler : 1 Su B. Yoğurt 2 Çorba K. İrmik 1 Yumurta 1 Paket Kabartma Tozu 1 Çorba K. Yumuşak Margarin Alabildiği Kadar Söke Un Şerbeti İçin: 3,5 Su B. Toz Şeker 2,5 Su B. Su 1 Dilim Limon Kızartmak İçin: Sıvıyağ Üzeri İçin: Fıstık Hazırlanışı * Suyu, şekeri ve bir dilim limonu tencereye alın ve kaynatın. Hamuru hazırlayana kadar soğumaya bırakın. * Karıştırma kabına yoğurdu, yumurtayı ve yumuşak margarini alın. İyice çırpın. * İçine irmiği, kabartma tozunu ve 6 yemek kaşığı kadar unu ilave edin. * İyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Oklavayla iyice açın. İnce bir hamur elde edince bıçakla 10ar cmlik şeritler kesin. * Şeritlerden de 4-5 cm.lik parçalar kesin ve elinizle pileler yapın. Fiyonk yapar gibi hamurun iki ucundan sıkın. * Kızgın yağda kızatın. Kızarmış tatlıları havlu kağıda alıp yağını çektirin. Soğumuş şerbete alın. * Şerbetten çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine fıstık serpin. Ceviz ya da fındık da olabilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.