![]() |
Baharatlari Nerelerde Kullaniriz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlari Nerelerde KullanirizBaharatlari nerelerde kullaniriz Aci kirmizi toz biber Aci ve tatli taze biberlerin kurutulup, dövülmesinden elde edilir ![]() ![]() Adaçayi Ege bölgesinde çayi yapilan aromali bir ottur ![]() ![]() Anason Anayurdu Misir olan anason, maydanozgillerden bir bitkinin küçük, yesilimsi, tatli ve baharli tohumudur ![]() ![]() Beyaz toz biber Karabiberin dis kabugu alinmis ve ögütülmüs olanidir ![]() ![]() Biberiye Küçük, kalinca, ensiz, kokulu olan yapraklari av ve kümes hayvanlarinin etlerinden yapilan yemeklerde, et yemeklerinde, soslarda kullanilir ![]() ![]() Çöreotu Pisirme islemi sirasinda çörek ve ekmeklerin üzerine serpistirilir ![]() ![]() Defne Çesitli balik, et, kümes ve av hayvanlarinin etlerinden yapilan yemeklerde, soslarda, bazi tursularda, konservelerde kullanilir ![]() Dereotu Maydanozdan sonra en çok kullanilan taze ot ![]() ![]() ![]() Dolmalik fistik Özellikle dolma içi malzemesidir ![]() ![]() Hardal Tohumu un haline getirilir ve sirkeyel karistirilarak macun kivaminad bir karisim yapilir ![]() ![]() Hashas tohumu Hashas bitkisinin tohumudur ![]() ![]() ![]() ![]() Karabiber Kuru ve siyah tanelerinin baharli, aci bir tadi vardir ![]() ![]() Karanfil Bu bitkinin koyu renkli, küçük çivi biçimindeki tomurcuklari kurutulur ve ögütülerek toz haline getirildikten sonra veya dövülmeden tane olarak kullanilir ![]() ![]() ![]() Mis kokulu yemekler Kekik Et, izgara, sebze ve baliklarda kullanilir ![]() ![]() Kimyon Genel olarak toz halinde kullanilmaktadir ![]() ![]() Köri Kimyon, biber, zerdeçal, kisnis, karanfil, kakule, zencefil, hintcevizi, demirhindi ve aci kirmizi biberden olusan bir baharat karisimidir ![]() ![]() Mercankösk Kekige çok yakin bir ottur ![]() ![]() ![]() ![]() Muskat (küçük Hindistan cevizi) Kullanilan kismi tohumudur ![]() ![]() ![]() ![]() Pembe biber Özellikle soslarda, et ve balik yemeklerinde kullanilir ![]() Rezene Anason kokulu bir ot ![]() ![]() Safran Kullanildigi yemege sapsari bir renk verir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sumak Toz haline getirilerek kullanilmaktadir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|