![]() |
Ispanaklı ve rokforlu kiş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ispanaklı ve rokforlu kişIspanaklı ve rokforlu kiş - Tatlı Tariflari - Hamur İşleri Ve Tatlılar Malzemeler: Kiş hamuru için # 250 gr un # 150 gr tereyağı # 50 ml soğuk su # 1 tutam tuz # 3 yumurta sarısı # 1 su bardağı kuru bakliyat İç malzeme için # 500 gr ıspanak # 1 soğan # Yarım çay bardağı zeytinyağı # 50 gr rokfor peyniri # 1 yumurta # 100 ml krema # Karabiber, tuz Hazırlanışı: *Un ve tereyağını parmak uçlarınızla birbirine yedirin ![]() Soğuk su, tuz ve yumurta sarılarını ilave ederek hamuru yoğurup yarım saat buzdolabında dinlendirin ![]() *Kiş kalıbını yağlayıp unladıktan sonra kenarlarını yüksek bırakacak şekilde hamuru içine yayın ![]() Derin dondurucuda 20 dakika bekletin ![]() *Dondurucudan çıkardıktan sonra tabanına çatalla delikler açın ![]() Üzerine yağlı kağıt serip, kabarmaması için bir bardak kuru bakliyat serpiştirin ![]() *Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşene kadar pişirin ![]() Kuru bakliyatları içinden alıp, alt kısmının kızarması için 5 dakika daha fırınlayın ![]() *Ispanakları yıkayıp ayıklayın ![]() Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın ![]() Ispanaklarla soğanı zeytinyağında kavurun ![]() *Peynir, yumurta, krema ve baharatları kavrulmuş ıspanakla harmanlayıp kiş hamurunun içine yayın ![]() 15 dakika daha pişirip sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|