![]() |
Ispanaklı ve rokforlu kiş
Ispanaklı ve rokforlu kiş - Tatlı Tariflari - Hamur İşleri Ve Tatlılar
Malzemeler: Kiş hamuru için # 250 gr un # 150 gr tereyağı # 50 ml soğuk su # 1 tutam tuz # 3 yumurta sarısı # 1 su bardağı kuru bakliyat İç malzeme için # 500 gr ıspanak # 1 soğan # Yarım çay bardağı zeytinyağı # 50 gr rokfor peyniri # 1 yumurta # 100 ml krema # Karabiber, tuz Hazırlanışı: *Un ve tereyağını parmak uçlarınızla birbirine yedirin. Soğuk su, tuz ve yumurta sarılarını ilave ederek hamuru yoğurup yarım saat buzdolabında dinlendirin. *Kiş kalıbını yağlayıp unladıktan sonra kenarlarını yüksek bırakacak şekilde hamuru içine yayın. Derin dondurucuda 20 dakika bekletin. *Dondurucudan çıkardıktan sonra tabanına çatalla delikler açın. Üzerine yağlı kağıt serip, kabarmaması için bir bardak kuru bakliyat serpiştirin. *Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşene kadar pişirin. Kuru bakliyatları içinden alıp, alt kısmının kızarması için 5 dakika daha fırınlayın. *Ispanakları yıkayıp ayıklayın. Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Ispanaklarla soğanı zeytinyağında kavurun. *Peynir, yumurta, krema ve baharatları kavrulmuş ıspanakla harmanlayıp kiş hamurunun içine yayın. 15 dakika daha pişirip sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.