ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ispanaklı ve rokforlu kiş (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=182633)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 07:19 PM

Ispanaklı ve rokforlu kiş
 
Ispanaklı ve rokforlu kiş - Tatlı Tariflari - Hamur İşleri Ve Tatlılar



Malzemeler:

Kiş hamuru için

# 250 gr un

# 150 gr tereyağı

# 50 ml soğuk su

# 1 tutam tuz

# 3 yumurta sarısı

# 1 su bardağı kuru bakliyat

İç malzeme için

# 500 gr ıspanak

# 1 soğan

# Yarım çay bardağı zeytinyağı

# 50 gr rokfor peyniri

# 1 yumurta

# 100 ml krema

# Karabiber, tuz

Hazırlanışı:

*Un ve tereyağını parmak uçlarınızla birbirine yedirin.

Soğuk su, tuz ve yumurta sarılarını ilave ederek hamuru yoğurup yarım saat buzdolabında dinlendirin.


*Kiş kalıbını yağlayıp unladıktan sonra kenarlarını yüksek bırakacak şekilde hamuru içine yayın.

Derin dondurucuda 20 dakika bekletin.


*Dondurucudan çıkardıktan sonra tabanına çatalla delikler açın.

Üzerine yağlı kağıt serip, kabarmaması için bir bardak kuru bakliyat serpiştirin.


*Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşene kadar pişirin.

Kuru bakliyatları içinden alıp, alt kısmının kızarması için 5 dakika daha fırınlayın.


*Ispanakları yıkayıp ayıklayın.

Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın.

Ispanaklarla soğanı zeytinyağında kavurun.


*Peynir, yumurta, krema ve baharatları kavrulmuş ıspanakla harmanlayıp kiş hamurunun içine yayın.

15 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.