Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
donauwellen

Donauwellen

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Donauwellen

Kek:
1 kavanoz Kiraz kompostusu (Kirazlar sizdirilacak, yaklasik net 350 g)
125 gr Margarin
100 gr Seker
1 paket Vanilyasekeri
1 cimdik tuz
3 yumurta
200 gr Un
1,5 tatli kasigi kabartma tozu
2 tatli kasigi kakao
1 yemek kasigi süt

Cremasi:
1/2 paket vanilya pudding tozu
75 gr Seker
250 gr süt
125 gr tereyagi (ben koymuyorum)

Üstü:
100 gr Kuvertüre (ben bittercukulata yerine sütlücukulata koyuyorum)
bir damla sivi yag

Kek malzemelerin kakao ve süt haric karistirili (mikserle) Kalip dikdörtken bir borcam olabilir Hamurun ücte ikisi yaglanmis ve sonra unlanmis tepsiye veya borcama bicak yardimiyla yayili Kalan 1/3 Hamura Kakao ve süt eklenir, ondan sonra kekin üzerin yayilir

Kek orta hararette pisirilir Diger taraftan crema pisirilir (ben normal pudding gibi pisiriyorum) Istege göre oroginal resepteki gibi hafif soguyan puddinge tereyagi yedirilir

Soguyan kekin üzerine pudding yayilir ve biraz bu sekilde bekler En son Wasserbad yani su banyosunda (benmari miydi bu usülün adi?)eritilmis cukulata en üste yayilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com