![]() |
Donauwellen
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Kek: 1 kavanoz Kiraz kompostusu (Kirazlar sizdirilacak, yaklasik net 350 g) 125 gr Margarin 100 gr. Seker 1 paket Vanilyasekeri 1 cimdik tuz 3 yumurta 200 gr. Un 1,5 tatli kasigi kabartma tozu 2 tatli kasigi kakao 1 yemek kasigi süt Cremasi: 1/2 paket vanilya pudding tozu 75 gr. Seker 250 gr. süt 125 gr. tereyagi (ben koymuyorum) Üstü: 100 gr. Kuvertüre (ben bittercukulata yerine sütlücukulata koyuyorum) bir damla sivi yag Kek malzemelerin kakao ve süt haric karistirili (mikserle). Kalip dikdörtken bir borcam olabilir. Hamurun ücte ikisi yaglanmis ve sonra unlanmis tepsiye veya borcama bicak yardimiyla yayili. Kalan 1/3 Hamura Kakao ve süt eklenir, ondan sonra kekin üzerin yayilir. Kek orta hararette pisirilir. Diger taraftan crema pisirilir (ben normal pudding gibi pisiriyorum). Istege göre oroginal resepteki gibi hafif soguyan puddinge tereyagi yedirilir. Soguyan kekin üzerine pudding yayilir ve biraz bu sekilde bekler. En son Wasserbad yani su banyosunda (benmari miydi bu usülün adi?)eritilmis cukulata en üste yayilir. |