![]() |
Taşra Usulü Bilina Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taşra Usulü Bilina DolmasıGerekli Malzemeler : DOLMA İÇİ İÇİN 1/2 Su Bardağı Ceviz İçi 1/2 Su Bardağı Fındık İçi 1/2 Su Bardağı Fıstık İçi 3 Çorba Kaşığı Kavrulmuş Susam 4 Çorba Kaşığı Bal 1 Su Bardağı Kuru Kayısı 1 Su Bardağı Hurma 1/2 Su Bardağı Kuru Üzüm<[/schild] Hazırlanışı: Dolma içi malzemelerinin tümünü mikserde püre haline getirin ![]() Bilina malzemeleri olan süt, şeker, un ve yağı bir kaba koyup çırpma teli ile iyice karıştırın ![]() ![]() Hazırladığınız harcı içine sürüp dolma şeklinde sarın ![]() ![]() SOSUN HAZIRLANIŞI VE SUNULUŞU Muşmula ve pekmezi ocağa koyup 15 dakika kaynatın ve süzdürün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|