Tarçınlı Sarmal Çörekler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarçınlı Sarmal Çöreklerkahvaltılık çörekler - tarçınlı çörek nasıl yapılır ![]() Malzemeler: 1paket milföy hamuru tarçın toz şeker isteğe göre dövülmüş ceviz Yapılışı: Milföy hamurları buzdolabından çıkarılır ve yumuşaması beklenir Yumuşayan milföylerin her bir yaprağına istenilen miktarda tarçın, toz şeker ve ceviz dökülerek rulo halinde sarılır Rulolar sertleşmeleri için 5-10 dakika kadar buzdolabında bekletilir, çıkartılıp 2 santim kalınlığında dilimlenir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir
|
|
|
|