ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tarçınlı Sarmal Çörekler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=182361)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 08:04 PM

Tarçınlı Sarmal Çörekler
 
kahvaltılık çörekler - tarçınlı çörek nasıl yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler:


1paket milföy hamuru

tarçın

toz şeker

isteğe göre dövülmüş ceviz

Yapılışı:


Milföy hamurları buzdolabından çıkarılır ve yumuşaması beklenir. Yumuşayan milföylerin her bir yaprağına istenilen miktarda tarçın, toz şeker ve ceviz dökülerek rulo halinde sarılır. Rulolar sertleşmeleri için 5-10 dakika kadar buzdolabında bekletilir, çıkartılıp 2 santim kalınlığında dilimlenir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.