![]() |
Tarçınlı Sarmal Çörekler
kahvaltılık çörekler - tarçınlı çörek nasıl yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 1paket milföy hamuru tarçın toz şeker isteğe göre dövülmüş ceviz Yapılışı: Milföy hamurları buzdolabından çıkarılır ve yumuşaması beklenir. Yumuşayan milföylerin her bir yaprağına istenilen miktarda tarçın, toz şeker ve ceviz dökülerek rulo halinde sarılır. Rulolar sertleşmeleri için 5-10 dakika kadar buzdolabında bekletilir, çıkartılıp 2 santim kalınlığında dilimlenir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.