Frenk Üzümlü Ve Bezeli Pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Frenk Üzümlü Ve Bezeli Pastaüzümlü bezeli pasta nasıl yapılır - üzümlü pasta tarifi - pasta tarifleri ![]() Malzemeler: 100 gr tereyağ100 gr şekerbir paket vanilyalı şeker 2 yumurta bir fiske tuz 200 gr un2 tatlı kaşığı kabartma tozu 300 - 400 gr frenk üzümübeze: 3 yumurta akı ve 150 gr şeker Fırını 180 C’ye ısıtın ![]() Hazırlanışı: Tereyağ ve şekeri yumuşayana kadar çırpın Yumurtaları teker teker ekleyin Her yumurtadan sonra iyice özleşene kadar çırpın Un, tuz ve kabartma tozunu birlikte eleyip, hamura karıştırın![]() 26 cm ’lik kelepçeli kalıbı yağlayın hamuru düzgünce yayın Üzerine frenk üzümlerini serpiştirin Meyveler fırında oldukça su salıyorlar Suyunu çekene kadar, yaklaşık 40 - 50 dakika, fırının orta telinde pişirin (daha da uzun sürebilir)![]() Yumurta aklarını kar yapın Şekeri yavaş yavaş akıtarak, çırpmaya devam edin Keki fırından çıkarıp, bezeyi dilediğiniz gibi üzerine yayın Fırının ısısını 225 C’ye yükseltin Tekrar 5-10 dakika kadar, en alt telde pişirin Bu süre içinde fırının başından ayrılmazsanız iyi olur Beze çabucak yanabiliyor![]() Mutfak tezgahında soğutun
|
|
|
|