ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Frenk Üzümlü Ve Bezeli Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=182053)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 08:56 PM

Frenk Üzümlü Ve Bezeli Pasta
 
üzümlü bezeli pasta nasıl yapılır - üzümlü pasta tarifi - pasta tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler:

100 gr. tereyağ

100 gr. şeker

bir paket vanilyalı şeker

2 yumurta

bir fiske tuz

200 gr. un

2 tatlı kaşığı kabartma tozu

300 - 400 gr. frenk üzümü

beze: 3 yumurta akı ve 150 gr. şeker

Fırını 180 C’ye ısıtın.

Hazırlanışı:

Tereyağ ve şekeri yumuşayana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Her yumurtadan sonra iyice özleşene kadar çırpın. Un, tuz ve kabartma tozunu birlikte eleyip, hamura karıştırın.

26 cm.’lik kelepçeli kalıbı yağlayın hamuru düzgünce yayın. Üzerine frenk üzümlerini serpiştirin. Meyveler fırında oldukça su salıyorlar. Suyunu çekene kadar, yaklaşık 40 - 50 dakika, fırının orta telinde pişirin (daha da uzun sürebilir).

Yumurta aklarını kar yapın. Şekeri yavaş yavaş akıtarak, çırpmaya devam edin. Keki fırından çıkarıp, bezeyi dilediğiniz gibi üzerine yayın. Fırının ısısını 225 C’ye yükseltin. Tekrar 5-10 dakika kadar, en alt telde pişirin. Bu süre içinde fırının başından ayrılmazsanız iyi olur. Beze çabucak yanabiliyor.

Mutfak tezgahında soğutun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.