Gül Kokulu Saray Lokması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Kokulu Saray LokmasıMalzeme 3 su bardağı Un ½ çay kaşığı tuz 25 gr hamur mayası1 çorba kaşığı Zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı gül suyu 1 bardak su Şurup için : 5 su bardağı toz şeker 3,5 bardak su ¼ limonun suyu 5 su bardağı Ayçiçek Yağı Hazırlanışı " Dibi yuvarlak bir kabın içine un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağını koyup, yarım su bardağı ılık su ilave edin " Maya ile biraz un karıştırın Ilık bir yerde kabı bırakın ve üzerini örterek hamurun kabarmasını bekleyin " Hamur kabarınca yine alttan üste elle hamuru kaldırarak iyice karıştırın " Hamur göz göz olunca bir daha karıştırın Kıvamı ekmek hamurundan daha yumuşak olsun " Yağı kızdırın Bir elinize hamuru, diğer elinize bir ağaç kaşık veya tatlı kaşığı alın " Kaşığı önce soğuk ayçiçek yağına batırın sonra hamurdan fındık büyüklüğünde bir parça alın ve kızgın yağın içine atın Aynı işlemi kap dolana kadar tekrarlayın " Kevgir ile devamlı karıştırarak biraz renk aldığı zaman süzgece çıkarın " Hepsi tamamlanınca tekrar yağa koyup, ağır ateşte istenilen renkte olana kadar kızartın " Kızaranları süzgeçle çıkarıp şurubun içine atın Yarım saat sonra da şuruptan çıkarıp, servis yapın
|
|
|
|