Tek Kişilik Köstebek Pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tek Kişilik Köstebek PastaKöstebek Pasta - porsiyonluk köstebek pasta tarifi Kullanılan Malzemeler: 1 Kek için;2 5 yumurta3 1 su bardağı şeker4 1/2 su bardağı sıvı yağ5 1/2 çay bardağı sıcak su6 1 su bardağı un7 1/2 pk kabartma tozu8 2 ymk kş buğday nişastası9 3 ymk kş kakao10 1 su br ince kırılmış fındık11 Kreması için;12 2 su br süt13 7 çorba kş un14 1 yumurta15 6 çorba kş şeker16 1pk vanilya17 1/2 kutu labne peyniriHazırlık 1 keki yağlı kağıt serilmiş tepside pişirin 170 derecede önceden ılıklaştırılmış fırına sürülecek![]() Tarifin Hazırlanışı 1 yumurta ile şekeri 10 dk çırpın2 yağı ve sıcak suyu ekleyip çırpın![]() 3 diğer tarafta onu kakao ve nişastayı karıştırıp yumurta karışımını eleyerek ekleyin malzemeleri birbirine yedirin![]() 4 en son kabartma tozunu ekleyin![]() 5 tepsiye döküp 15 dk bekletin![]() 6 170 derece de önceden ısıtılmış fırında pişirin![]() 7 kekiniz pişince soğumaya bırakın o sırada kremayı sırası ile ocakta karışıtırarak pişirin kısık ateş ve sürekli karıştırma önemli en son labneyi ekleyin altını kapatın![]() 8 kekiniz soğuyunca bardak ile yuvarlaklar kesin üzerilerine çırpılmış krema koyun kalan kek artıklarını robotta ufalayıp üzerine serpin 1 gece buzdolabında bekletin![]() 9 robotto ufalanmış olunca görünümü daha güzel olur![]() |
|
|
|