![]() |
HAŞHAŞLI PORTAKALLI KEK |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() HAŞHAŞLI PORTAKALLI KEKMALZEMELER 1 çay bardağı haşhaş 1/2 çay bardağından biraz fazla süt 185 gr ![]() 1 portakal kabuğu rendesi 1,5 su bardağı pudra şekeri 3 yumurta 1,5 su bardağı sade kek un 1/2 su bardağı un 1 çay bardağı badem tozu 1/2 su bardağı portakal suyu Portakal Şurubu; 1,5 su bardağı pudra şekeri 2 su bardağı portakal suyu 1/2 çay bardağı su YAPILIŞI: Portakal şurubu malzemelerini bir tencerede karıştırıp iyice kaynatıp soğutun ![]() Bir kapta tereyağı ve şekeri mikserle iyice çırpıp içine yumurtaları ilave edin ve tekrar mikserle iyice çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırından çıkardığınız keki 5 dakika içini çekmesi için bekletip servis tabağına alınız ve sıcak kekin üzerine soğuk şurubu döküp kekin bu şurubu çekmesini bekleyip soğuyunca servis yapın |
![]() |
![]() |
|