![]() |
Sebze Soslu Mantı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze Soslu MantıSebzeli Mantı - Sebze Soslu Mantı Yapımı - Değişik Mantı Tarifleri içindekiler 1 patlıcan 1-2 havuç 2 soğan 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 100 ml et suyu 1-2 çorba kaşığı çekirdeksiz zeytin Tuz Karabiber Yarım demet fesleğen 800 gr soyulmuş domates konservesi 1 tatlı kaşığı mercan köşk Yarım limonun rendelenmiş kabuğu 2 çorba kaşığı kapari 500 gr hazır ![]() hazırlanışı Patlıcanı yıkayıp kurulayın ![]() ![]() ![]() ![]() Yağı derin bir tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada doğranmış patlıcanları yıkayıp kurulayın ![]() ![]() ![]() Patlıcanı domates, kekik ve limon rendesi ile karıştırın ![]() ![]() Mantıyı geleneksel yöntemlere göre haşlayın ![]() Kapari ve zeytinleri sosa ilave edip karıştırın ![]() ![]() Mantının üzerine sebze sosunu dökün ve fesleğen yaprakları ile süsleyin ![]() |
![]() |
![]() |
|