Kahvaltılık Hamur İşleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kahvaltılık Hamur İşlerikahvalltılık tarifleri - pratik kahvaltılıklar - pratik hamurişi tarifler ![]() Otlu Ekmek Hamuru Kızartması Malzemeler 1 adet ekmek hamuru 1 avuç maydanoz 1 avuç dere otu kızartmak için sıvı yağ Hazırlanışı Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın Hamura ilave edin Biraz yoğurarak karışmasını sağlayın Gerekirse yapışmaması için hafifçe unlayın Hamurdan küçük parçalar alıp simit şekli verin Bol kızgın yağda kızartın ![]() Kahvaltılık Krep Tarifi ![]() Malzemeler 2 adet yumurta 1,5 su bardağı un 1 su bardağı su Yarım su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz pişirmek için margarin Hazırlanışı Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin koyup eritin Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin ![]() İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister Biraz pratik yapmanız gerekecektir Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz Tuzlu sevenlere ise önerim içine peynir sarılmasıdır Herkese afiyet olsun Ekmek Pizzası Tarifi ![]() Malzemeler Ekmek dilimleri Sürmelik tereyağ ya da margarin Kuru fesleğen Karışık baharat Ketçap Kaşar peynir Sucuk Hazırlanışı Esmer,beyaz,kepekli arzunuza göre dilimleyin ![]() Dilimlerin çok kalın olmaması lazım Bayat ekmeğiniz varsa da değerlendirmiş olursunuz ![]() ![]() Dilimlenmiş ekmeklerin üzerine az az tereyağ sürün ![]() Üzerine 1 er çay kaşığı kadar ketçap sıkın ve yaydırın Üzerine baharat serpin Biz fesleğeni çok yakıştırıyoruz Karışık kahvaltılık baharatı da serperim ![]() Sonra üzerlerine kaşarları dilimleyin ![]() Son olarak da üzerlerine sucukları koyun ![]() 200 derecede 10-15 dakikada pizzanız hazırdır ![]() Kabaran Hamur Kızartması Tarifi ![]() Malzemeler 1 kase yoğurt 1 adet yumurta; 1 paket kabartma tozu un, tuz Hazırlanışı Tüm malzemeleri karıştırarak ve alabildiğince un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturun Hamuru oklava yardımı ile çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde (yaklaşık yarım cm kalınlığında) açınız Açtığımız hamuru bıçak yardımı ile kare parçalara bölün (resimde ki gibi )ve kabarması için bol, kızgın yağda kızartın Çok hafif, ekonomik, çok kolay ve kısa zamanda hazırlayabileceğiniz bir tarif Kahvaltıda da servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
|
|
|
|