Blanmanj (Fransa'nın Bir Nahiyesinden) . |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Blanmanj (Fransa'nın Bir Nahiyesinden) .MALZEME: Mısır nişastası: 100 gr Süt: 1 litre Toz şeker: 120 gr ![]() Limon kabuğu rendesi: 1 adet YAPILIŞI: (10 kişilik) Mısır nişastasını yeteri kadar süt ile sulandırın Kalan sütü, şeker ve limon kabuğu rendesi ile beraber tencereye koyup, bir taşım kaynatın Temiz bir tencereye süzdürün![]() Sulandırılmış nişastayı katıp, çırparak karıştırın Tekrar ateşe oturtup, koyulaşıncaya kadar pişirin Ateşten alıp, 2 jöle kalıbına boşaltın ve soğumaya bırakın![]() Soğuduktan sonra kalıpları, 2-3 saniye kaynar suya batırıp, biraz sallayarak bir servis tabağına ters çevirip sunun ******* Hep bizden olacak değil ya ![]() Bu da Fransa'dan![]() Kolay ama di mi![]() ? Hadi bu sefer ''yapın da yiyelim'' demeyin![]() Yapın we yiyin
|
|
|
|