![]() |
Kara Kimyonlu (kişnişli) Çörek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kara Kimyonlu (kişnişli) ÇörekMALZEMELER: 2 fincan un, 4 1/2 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı kabartma tozu, 2 yemek kaşığı kara kimyon (kişniş) tohumları, 1/2 yemek kaşığı tuz, 1/4 fincan tereyağı, 1 yumurta, 2/3 fincan süt ![]() YAPILIŞI: Bir kapta un, şeker, kabartma tozu, kişniş tohumları ve tuzu karıştırın ![]() Tereyağını küp küp kesin ![]() Başka bir kapta yumurta ve sütü çırpın ![]() ![]() Düz bir zemine un serpin ve hamuru 6-8 kez yoğurun ![]() Yağlanmış bir kalıba veya tapsiye yayıp bıçakla sekiz parçaya bölün ![]() Önceden ısıtılmış 180 derecede 17-22 dakika pişirin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|