![]() |
Elmalı Zagara Turtası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Zagara TurtasıMALZEMELER 3 adet sarı yumuşak elma Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz Karamelize sos için gerekli olan malzemeler: 500 gr toz şeker 250 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı tarçın Turta hamuru için gerekli olan malzemeler: 6 adet yumurta 6 kahve fincanı toz şeker 6 kahve fincanı un HAZIRLANIŞI Önce elmaları soyup, ortasını oyup çıkaralım ![]() ![]() ![]() Şimdi de karamelize sosu yapmak için orta boy bir tencereye toz şekeri koyup, orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım ![]() ![]() ![]() 40-45 cm uzunluğundaki fırın tepsisinin altına bu ağda kıvamındaki karamelize sosu döküp yayalım ![]() ![]() Öte yandan hamuru yapmak için derin bir karıştırma kabının içine, yumurtaları kırıp, toz şekeri ekleyelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilimleyerek servise sunalım ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|