ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Elmalı Zagara Turtası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179139)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:02 PM

Elmalı Zagara Turtası
 
MALZEMELER


3 adet sarı yumuşak elma

Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz


Karamelize sos için gerekli olan malzemeler:


500 gr toz şeker

250 gr tereyağı

1 tatlı kaşığı tarçın


Turta hamuru için gerekli olan malzemeler:


6 adet yumurta

6 kahve fincanı toz şeker

6 kahve fincanı un


HAZIRLANIŞI


Önce elmaları soyup, ortasını oyup çıkaralım. Sonra da elmaları yarım santim kalınlığında halka halka dilimleyelim. Ancak kararmasın diye üzerine limon sıkıp, bir kenarda bekletelim.


Şimdi de karamelize sosu yapmak için orta boy bir tencereye toz şekeri koyup, orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım. Şeker önce eriyip, sulanacak sonra da yanıp, kahverengileşmeye başladığında hemen tereyağını ekleyip iyice karıştıralım. Muhallebi kıvamındaki sosu ateşten alıp, içine tarçını ekleyip son kez karıştıralım.


40-45 cm uzunluğundaki fırın tepsisinin altına bu ağda kıvamındaki karamelize sosu döküp yayalım. Hemen üzerine halka dilimlenmiş elmaları yerleştirip, elmaların üzerine de cevizleri serpiştirelim.


Öte yandan hamuru yapmak için derin bir karıştırma kabının içine, yumurtaları kırıp, toz şekeri ekleyelim. 2-3 dakika kadar çırpalım ve unu ekleyerek çırpmaya devam edelim. İyice özleşen ve boza kıvamına gelen keki elmaların üzerine tepsiye aktaralım. En az 10 dakika önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirip fırından alalım. Soğumasını bekleyip, ters çevirelim.


Dilimleyerek servise sunalım.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.