Kuşbaşı Etli Süpriz Lokmalar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşbaşı Etli Süpriz Lokmalarhamur işi lokma tarifleri - etli hamurişleri Malzemeler: ![]() * 250 g kusbasi et (tavla zari kadar dogranmis, ben kuzu kullandim) * 1 adet orta boy sogan (ince dogranmis) * 2 adet domates (kabuklari soyulmus ve tavla zari kadar dogranmis) * 1 adet kare milfoy hamuru * 3 - 4 y k rendelenmis kasar* 1 yumurtanin sarisi * 2 - 3 y k sivi yag* Tuz, karabiber Yapilisi: 1 Minik dogranmis etleri bir tavada saldiklari suyu cekinceye kadarpisirin, sivi yagi ve soganlari ekleyip kisik ateste soganlar pembelesinceye kadar kavurun Domatesleri, tuzu ve karabiberi ekleyip domatesler yumusayincaya kadar kavurmaya devam edin Sogumasi icin bir kenarda bekletin![]() 2 Milfoy hamurlarini merdane ile biraz inceltin ve 3 serit halinde kesin Hazirladiginiz etli icten birer tatli kasigi kadar (ya da daha az) hamurun ortasina yerlestirin ve fotograftaki gibi kapatin Iki ucunudan tutarak seker paketi gibi ters yonlere dogru sarin![]() ![]() ![]() ![]() 3 Hazirladiginiz borekleri tepsiye araliklarla dizin ve uzerine yumurta sarisini surun 180 derecedeki firinda borekler kizarincaya kadar pisirin, sicak veya ilik servis yapin
|
|
|
|