ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuşbaşı Etli Süpriz Lokmalar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178860)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:48 PM

Kuşbaşı Etli Süpriz Lokmalar
 
hamur işi lokma tarifleri - etli hamurişleri
Malzemeler:
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

* 250 g kusbasi et (tavla zari kadar dogranmis, ben kuzu kullandim)

* 1 adet orta boy sogan (ince dogranmis)

* 2 adet domates (kabuklari soyulmus ve tavla zari kadar dogranmis)

* 1 adet kare milfoy hamuru

* 3 - 4 y.k. rendelenmis kasar

* 1 yumurtanin sarisi

* 2 - 3 y.k. sivi yag

* Tuz, karabiber


Yapilisi:


1. Minik dogranmis etleri bir tavada saldiklari suyu cekinceye kadarpisirin, sivi yagi ve soganlari ekleyip kisik ateste soganlar pembelesinceye kadar kavurun. Domatesleri, tuzu ve karabiberi ekleyip domatesler yumusayincaya kadar kavurmaya devam edin. Sogumasi icin bir kenarda bekletin.

2. Milfoy hamurlarini merdane ile biraz inceltin ve 3 serit halinde kesin. Hazirladiginiz etli icten birer tatli kasigi kadar (ya da daha az) hamurun ortasina yerlestirin ve fotograftaki gibi kapatin. Iki ucunudan tutarak seker paketi gibi ters yonlere dogru sarin.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



3. Hazirladiginiz borekleri tepsiye araliklarla dizin ve uzerine yumurta sarisini surun. 180 derecedeki firinda borekler kizarincaya kadar pisirin, sicak veya ilik servis yapin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.