![]() |
şimşak börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() şimşak börekMalzemeler 3 yufka 1/2 kg ![]() 250 gr ![]() 1 yumurta 1 çay bardağına yakın zeytinyağı tuz Hazırlanma Şekli 1- Ispanakları yıkayın, ayıklayın ve bir tencerede sadece tuz ekleyerek biraz öldürün ![]() ![]() 2- Yoğurdu, yumurtayı ve zeytinyağını karıştırarak böreğin sosunu hazırlayın ![]() ![]() 3- Bir yufkayı kare borcamın dibine, kenarları dışarıda kalacak şekilde döşeyin ![]() ![]() ![]() 4- Sostan yine 2-3 kaşık yayarak üzerine ıspanaklari yayın ![]() ![]() ![]() 5- İlk katta kalan yufkanın kenarlarını kapak olarak kullanın ve kalan sosu böreğin üzerine yayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|